presse

Presse

 

 

For 28 år siden besøgte DR for første gang byen Agger i Thy. Her på kanten af Vesterhavet udlevede en flok unge et iøjnefaldende oprør med heavy metal og vilde fester i den lille by - dør om dør med fordomme, turister og Indre Mission. Nu vender DRs Anders Agger tilbage for igen at møde de unge, der nu er midt i 40´erne, og tale med dem om drømme, medgang og modgang. Det sker i ugen op mod årets højdepunkt - Heavy Agger-julefrokosten.

’Heavy Agger III’ sendes 19. december klokken 20.00 på DR1.

 

En nystiftet forening i Agger står bag en koncert lørdag d. 25. september med heavy rock gruppen Pretty Maids. Formand Anne Marie Iversen fortæller: ”Vi er nogle stykker, der medvirkede i DR´s dokumentar program ”Heavy Agger” i 1986, som stadig ses og holder sammen. Nu har vi stiftet musikforeningen ”Heavy Agger Musikforening”. Vi synes, det kunne være spændende at være med til at gøre noget for musiklivet i Agger og omegn. Selv om de fleste af os allerede har rundet de 40, hører vi stadig heavy metal, og vi synes, det er ærgerligt, at folk er nødt til at drage til en af de af de større byer rundt om i Danmark, for at lytte til den slags musik, fortsætter Anne Marie Iversen. Vi har derfor længe haft lyst til at arrangere en koncert i Agger, og da chancen for en live koncert med selveste Pretty Maids bød sig, slog vi til.

 

Pretty Maids har selv et par år på bagen, og initiativtagerne har lyttet til deres musik, fra de var helt unge. Deres nyeste CD ”Pandemonium” udkom i foråret, og det er et helt fantastisk godt album, som vi glæder os meget til at høre et par numre fra til koncerten. Da ”De Sorte Huse” kun kan rumme ca. 150 gæster, vil der blive tale om lidt af en ”intim” koncert, hvor der bliver god mulighed for at komme helt op til scenekanten og ikke mindst undgå en lang kø i baren, når tørsten melder sig.” Foreningen har endnu ingen hjemmeside, men man kan finde den under foreninger på Agger Aktive´s nye hjemmeside www.agger.nu

 

Heavy Agger T-shirt

Det er snart 25 år siden den første ”Heavy Agger” udsendelse fandt sted. Senere kom ”Heavy Agger 14 år senere”, og Agger blev nærmest landskendt og lidt ”kult”. Når folk fra byen efterfølgende var ude omkring og blev spurgt, hvor de kom fra, blev de ofte mødt med et: ”Nåee…fra Heavy Agger!” I den forbindelse er der produceret en jubilæums T-shirt, hvor arrangørerne tager lidt gas på sig selv. Der er trykt et motiv af en aldrende herre i kørestol, som har tabt sit gebis, hvor der står : ”Heavy Agger 25 år” og ”Keep on rocking”. T-shirten kan købes for kr. 200,- hos Agger Feriehuse, og den bliver også solgt til koncerten med Pretty Maids. Overskuddet fra salget går til foreningen.

 

Fremtiden

Foreningen satser først og fremmest på lidt penge i kassen i form af billet og ølsalg til koncerten d. 25. september med Pretty Maids og ved at hverve støttemedlemmer, fortæller Anne Marie Iversen videre. Et årligt medlemskab koster kr. 100,- og kan ske ved henvendelse til bestyrelsens formand Anne Marie Iversen. Koncerten vil blive det eneste foreningen når at arrangere i år, men forventningen er, at kunne byde på mindst to arrangementer i 2011. Hvad fremtidens arrangementer bliver, vides endnu ikke, men man håber at skaffe flere af de store danske heavy metal navne til området. Og hvem ved, måske arrangeres der en 25 års jubilæums festival i Heavy Agger…